Terapiaa kesämielellä (ja monella kielellä!)

Houkutteleeko auringonpaiste ja lähestyvä kesä sinuakin muuttamaan tuttuja kaavoja terapiatuokiossa ja heittäytymään jätskin syöntiin tai muurahaisbingoon? Kesäloman lähestyessä monilla meistä muuttuu viikon tuttu työrytmi, kun viikoittaisten asiakkaiden määrä vaihtelee ja terapian toteutuspaikka mahdollisesti myös. Nyt koronaviruksen aikaan moni terapeutti on siirtynyt pitämään terapiat etänä tai pohtinut terapian toteutusta ulkona. Kuva Kuvalta -sarjan Tukikuvitettu Tehtäväpaketti on täynnä kesäisiä harjoituksia, jotka sopivat sekä sisälle että ulos.

 

Tukikuvitettu Tehtäväpaketti on saatavilla usealla eri kielellä

Pihaterapiaa etänä!

Tänäkin vuonna meidän on mahdollista hyödyntää kevät- ja kesäluontoa terapiatyössä. Jos pidät terapian etänä, voisiko sen toteuttaa jollain terapiakerralla pienemmillä laitteilla ja sekä terapeutti että asiakas ovatkin ulkona, esitellen videopuhelussa mitä hyönteisiä ja pikkueläimiä omilta pihoiltaan löytävätkään? Tähän harjoitukseen löytyy hyvä kuvatuki Tukikuvitetun Tehtäväpaketin seitsemännestä tehtävästä!

Kuvat kielen tukena

Toiminnalliseenkin harjoitukseen on hyvä yhdistää kuvatuki, jos lapsi tarvitsee kuvia kielen ymmärtämisen ja puheilmaisuun tueksi. Miten sitten yhdistää ulkoleikit ja kuvatuen käyttö kommunikoinnissa? Esimerkiksi Tukikuvitetun Tehtäväpaketin harjoitusten avulla! Sen 23 kuvatuellisesta harjoituksesta useita voi toteuttaa sekä sisällä että ulkona. Esimerkiksi seuraavat harjoitukset sopivat mainiosti ulkona toteutettavaksi: Aarteita uimarannalla, Metsäretkelle, Sää ulkona, Pihapiirin eläimet, Aarteen etsintä, Kuuntelutehtävä ulkona, Värikäs autotehtävä sekä Aarteita pihalla ja metsässä.

Tukikuvitetun Tehtäväpaketin harjoituksia voi tehdä ulkona ja sisällä.

Lähiterapiaa ulkona

Tukikuvitetun Tehtäväpaketin toisen tehtävän tukikuvien avulla sujuu sijaintikäsitteiden harjoittelu: pihalla voi kiivetä kiven päälle, ja liukua kiven päältä sen eteen tai viereen. Kun aikuinen sanoittaa leikkiä ja toimintaa ja osoittaa samalla sijaintikäsitteiden kuvia, lapsi näkee, kuulee ja kokee lyhyen leikkituokion aikana useita eri sijaintikäsitteitä ja sijainteja. Ja ainiin: alussa mainittuun jäätelönsyömistehtäväänkin löytyy tukikuvat Tukikuvitetun Tehtäväpaketin kolmannesta tehtävästä! Tätä herkullista kesäistä harjoitusta voi toteuttaa niin sisällä kuin ulkonakin.

Kopioi tukikuvitettuja harjoituksia asiakkaillesi

Uudistetun Tukikuvitetun Tehtäväpaketin ostajalla on automaattisesti oikeus kopioida tuotetta sekä oman perheen että omien asiakkaiden ja oppilaiden käyttöön. Jos olet esimerkiksi terapeutti, voit kopioida lapselle sopivan tehtävän Tukikuvitetusta Tehtäväpaketista ja antaa tai lähettää sen lapsen kotiin tai päiväkotiin. Tukikuvitetusta Tehtäväpaketista on juuri julkaistu käännökset myös arabiankielellä sekä englanninkielellä, ja kiinankielinenkin versio on ilmestymässä lähiaikoina. Nyt voit tukea monikielisen asiakkaasi äidinkielen kehitystä helposti antamalla puheterapiassa tehdyn harjoituksen kotitehtäväksi lapsen omalla äidinkielellä!

Oletko sinä pitänyt terapian tai harjoitustuokion ulkona, ja miten käytit samalla kuvia puheilmaisun ja ymmärtämisen tukena? Kuulen mielelläni kokemuksistasi alla kommenteissa tai Kuva Kuvalta -sarjan Facebook-sivulla!

Tutustu Tukikuvitettuun Tehtäväpakettiin sekä muihin Kuva Kuvalta -sarjan tuotteisiin ja käy ostoksilla verkkokaupassa!

Aurinkoista kesän odotusta!

Toivottelee, Kuva Kuvalta -Heidi

Tukikuvitetun Tehtäväpaketin tehtävät