Puheterapiaa pihalla: Pokemon Go! -edition

Nyt korona-aikaan moni terapeutti on siirtynyt pitämään puheterapiatuokioita ulkona. Miten yhdistää pihapuheterapia sekä lapsen rakas kännykkäpeli Pokemon Go? Olen jo ennen tämänhetkisen pandemian puhkeamista pitänyt puheterapiatuokioita ulkona aina välillä, aurinkoisista kevät- ja kesäilmoista nauttien. Monet kouluikäiset lapset pitävät kovasti Pokemon Go -pelistä, ja olemmekin pelanneet sitä puheterapiassa kännykällä. Kyseessä on ilmaiseksi pelattava lisätyn todellisuuden mobiilipeli, jossa liikutaan ulkona ja kerätään lähiympäristöön ilmestyviä Pokemon hahmoja.  

Ennen terapiahetkeä suosittelen tekemään hieman etukäteisvalmisteluja ottamalla kuvakaappaukset pelin keskeisistä tapahtumista ja tulostamalla ne. Näiden kuvien tuella voi sitten pihalla pelatessa sanoittaa pelin tapahtumia, harjoitellen sanoja ja käsitteitä sekä lauseiden muodostamista. Lopuksi kuvat liimataan terapiavihkoon oikeaan järjestykseen ja kerronnan harjoitteluna keskustellaan vielä pelitapahtumat läpi kuvien tuella! Harjoituksessa vierähtää helposti 45 tai 60 minuuttia ja aiheesta riittää iloa vaikka useammallekin terapiatuokiolle.

Psst! Jos kuvien etsimisen ja väkertelyn sijaan kaipaat valmista kuvatuellista (myös ulkopuuhiin soveltuvaa) materiaalia joka tarvitsee vain tulostaa, niin tutustuthan Tukikuvitettuun Tehtäväpakettiin verkkokaupassa!

Iloisia terapiahetkia pokemonien parissa!

toivottelee Kuva Kuvalta -Heidi

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *